KITÖLTÉS – POTTING

SCHEUGENPFLUG

 

Az ELAS Kft. 2010-ben kezdte meg a Scheugenpflug gyártmányú adagolástechnikai berendezések magyarországi képviseletét. A Scheugenpflug berendezések és pótalkatrészek értékesítésével, géptelepítéssel, műszaki támogatással és szervizzel egyaránt foglalkozunk.

Eric Scheugenpflug 1990-ben alapította a céget Neustadt an der Donauban (Németország). Kezdetben csak saját tervezésű anyagelőkészítő berendezések és mérő-adagolófejek tervezésével és gyártásával foglalkozott a cég. Mostanra – azon túl, hogy az alapanyagok rendkívül széles spektrumához kifejlesztettek adagoló fejeket és ezen anyagokhoz szükséges anyag előkészítő kocsikat – már szabadon álló, vagy gyártósorba illeszthető cellákat is gyártanak. Megoldásaik között szerepelnek a fűtött anyagtovábbító rendszerek, vákuumos előkészítő kocsik és vákuumos inline /offline kiöntő berendezések stb.

A németországi anyacég munkáját az amerikai egyesült államokbeli, illetve a kínai leányvállalat, valamint az Európa több országában jelenlévő értékesítési- és szervizpartnerek segítik.

 

Főbb termékcsoportok:

 

Anyagelőkészítés:

 

A90: Kis mennyiségű anyagok előkészítésére. A többféle A90-es megoldás változatos anyagtípusok egyszerű előkészítését teszi lehetővé. Többek között kis viszkozitású anyagok vákuumos előkészítésére, vagy nagy viszkozitású anyagok tubusos adagolására is használhatóak ezek a berendezések.

 

A220: Anyagtovábbító berendezés hordós kiszerelésű közepes és nagy viszkozitású, nem abrazív, egy vagy két komponensű anyagokhoz. Egyenletes, szabályozott, maximum 100 bar kimenő anyagnyomás. Az hordócsere gyors, tiszta művelet. Új hordó csatlakoztatását követően nincs szükség kézi levegőmentesítésre.

 

A280: Anyagtovábbító berendezés hordós kiszerelésű közepes vagy nagy viszkozitású abrazív vagy nem abrazív, egy vagy két komponensű anyagokhoz. Az vödör csere gyors, tiszta művelet. Új vödör csatlakoztatását követően nem szükséges a kézi levegőmentesítés.

 

A310: Abrazív vagy nem abrazív, egy vagy két komponensű kis, közepes viszkozitású anyagok előkészítésére. Vákuum alatti előkészítés, anyag kevergetés, keringetés, minden elem fűthető, automatikus, vagy kézi anyagutántöltés.

 

Adagolás:

 

Dugattyús adagolófej: Két komponensű anyagok, meghatározott keverési arányú adagolásához. Abrazív, nem abrazív, szeparálódásra hajlamos vagy páraérzékeny anyagok egyaránt adagolhatóak vele.

 

Piezo fej: Kis mennyiségű egy komponensű anyagok precíz adagolására. Az adagolható anyagok viszkozitása széles határok között változhat.

 

Fogaskerék szivattyú: Egy komponensű, nem abrazív anyagok precíz, gyors adagolására

 

Adagolástechnikai rendszerek:

 

Desktop Cell: Kis munkaterű, könnyű asztali munkaállomás. Első sorban minta-, vagy kísérleti gyártáshoz vagy kis darabszámú termékekhez ajánlott. A szabadon programozható adagoláshoz és megbízható biztonságos gyártáshoz szükséges minden elem megtalálható benne.

 

LeanLine Cell: Kis méretű, gyártósorba nem illeszthető, közepes méretű munkatérrel rendelkező termelékeny gyártócella. Munkadarab kezelés egyes részei szabadon módosíthatóak.

 

CNCell: Folyamatos tömeggyártásra tervezett, robusztus, gyors, gyártósorba illeszthető gyártócella. Munkadarab kezelés szempontjából is tetszőlegesen módosítható. Legnagyobb munkaterű gyártócella.

 

Robot Cell: Bonyolult, háromdimenziós útvonalak adagolására kifejlesztett munkaállomás. Ennél a megoldásnál a klasszikus XYZ tengelyrendszer szerepét az adagoló fejet, vagy a terméket mozgató robotkar veszi át. Felszereltség, termelékenység és testreszabhatóság alapján a CNCell-lel egyenértékű.

 

In-line / off-line vákuumos adagolás: Buborék mentes kiöntés, csak vákuum alatti kiöntéssel érhető el. Ezek a CNCell-el egyenértékű, de vákuumos munkatérrel rendelkező berendezések. Több standard méretű off-line és in-line kivitel is létezik.

 

Rendszerintegrátoroknak:

 

Processing module: Gyártócellába építhető komplett adagolástechnikai megoldás. Magában foglalja a tengelyrendszert, adagoló fejet, vezérlést. A súly- és tűellenőrzés is a rendszer részét képezi. Windows alapú kezelőfelületen keresztül az adagolás,  a gyártóprogram és a fej kezelés minden paramétere könnyen testre szabható. Tengelyrendszer-elrendezés és -méret szempontjából is több kivitel létezik.

A fenti adagoló fejek, anyagelőkészítők és komplett adagolástechnikai rendszerek mindegyike kiegészíthető külső vezérléssel, hálózati kommunikációval.

 

A gyártó honlapja: http://www.scheugenpflug.de/index.php?lang=en