Kollaboratív robotok

A Rethink Sawyer cobotja, olyan kollaboratív robot, amely az emberi munkaerővel immáron közösen együttműködve képes végezni bármely gyártási feladatot, anélkül, hogy költséges és bonyolult biztonsági intézkedéseket kelljen végre hajtani. Köszönhetően mindezt annak, hogy a Sawyer minden egyes tengelyén saját erőmérő található, amely szükség esetén azonnal megállítja a cobotot. Okos kollaboratív robotjaink üzembehelyezése és programozása minden eddigiénél egyszerűbb, többé nem igényel idő és költségigényes programozói szaktudást. A cobotok megterülése hála az olcsó üzemeltetésnek, de mégis kedvező áruknak jóval az ipari robotoknál gyorsabb.

A Rethink robot kiváló megoldás minden olyan alkalmazásnál, ahol értékes emberi munkaerő számára túl monoton, koszos, meleg vagy fárasztó vagy olyan vállalkozásoknál, amelyek az súlyosabb és megoldhatatlan munkaerőhiány súlyt.
Sawyer integrált kamerarendszerével és válaszható grippereivel ideális választás eltérő iparágak számára, legyen a feladat elektronikai panelek mozgatása, termékek CNC megmunkálógépekbe vagy fröccsöntőkbe történő ki- és bepakolása, csomagolási vagy akár vizuális inspekciós feladat.

 

 

Miért éri meg cobot-ot alkalmazni?

1. Érték

Minden Sawyer alkalmazás előtt érdemes átgondolni, a cobot mekkora produktivitás növekedést és minőség javulást eredményez. Továbbá, hogy mennyi értékes emberi munkaerő szabadul fel és azt, mely más feladatokra lehet használni, minden olyan helyen, ahol munkaerőhiány súlyos probléma.

 

2. Flexibilitás

A Sawyer  köszönhetően 7 csuklós tengelyrendszerének, beágyazott kamerájának, hosszú, 1260 mm maximális kinyúlása és széles választékú grippereinek köszönhetően bármely gyártási feladatra alkalmas. Egyszerű programozhatóságának köszönhetően gyorsan betanítható az új feladatokra.

 

3. Gyors megtérülés

A cobot kedvező ára, egyszerű üzembehelyezése és programozhatósága, valamint a biztonsági költségek alacsony összege miatt a beruházás megtérülése jóval gyorsabb, mint hagyományos ipari robotok esetében.

 

4. Egyszerűség

A Sawyer cobotok arra lettek kifejlesztve, hogy költséges programozó tudás nélkül, akár a robotkar mozgatásával bárki, gyorsan képes legyen betanítani bármely új gyártási kihívásra.

 

5. Biztonság

Minden csatlakozás a Sawyer tengelyrendszerén saját erőmérő szenzorral van szerelve, így a robot alkalmas arra, hogy közvetlenül az emberekkel dolgozzon együtt. Ez jóval csökkenti a biztonsági berendezésekre fordított költségeket és természetesen a gép helyigényét is.

Sawyer Banner

Rethink Robotics-ról:

Rethink Robotics-t 2008-ban alapította Rodney Brooks, aki korábban társalapítója volt a többek között automata okos takarító gépeiről híres iRobotics-nak. A bostoni start-upként indult cég úttörőként 2012-ben jött ki a Baxter kollaboratív robotjával, majd pár éve a Sawyer-rel és lépett a világ vezető cobot fejlesztő cégévé.

Látogass el a Rethink weboldalára:

https://www.rethinkrobotics.com/

Tudj meg még többet a Sawyer-ről és kiegészítőiről!

A Sawyer

Sawyer okos cobot

Ismered meg a Sawyer-t, az okos kollaboratív robotot, amely egyszerű automatizálási megoldás bármely gyártási feladatra a munkaerőhiány orvoslására méghozzá gyors beruházás megtérülés mellett!

ClickSmart Gripper család

Large vacuum gripper Sawyer-hez

Ready-to-use gripper készletek bármely alkalmazáshoz, bármely objektum megfogásához és mozgatására. Flexibilis vákuum korongok és megfogók elérhetőek.

Intera

Rethink Intera

Intera software felület bárki számára egyszerű és gyors robot betanításhoz. Egyedi funkció, hogy az Intera a cobot üzemelése közben követi és tárolja gyártási folyamat kiválasztott kulcsparamétereit.

PCB kezelés és ICT

Elektronikai panelek kezelése tradicionálisan egy nehezen automatizálható feladat, köszönhetően az érzékeny alkatrészeknek és gyakori termék átállásoknak. A Sawyer érzékeny ±0,1 mm precíz tengelyrendszerének, érzékeny erőmérőinek és vákuumos gripper rendszerének köszönhetően gyorsan munkába állítható erre a feladatra, anélkül, hogy jelenlegi munkaállomást át kellene rendezni. Az ELAS csapata elektronikai sok éves elektronikai tapasztalatával kész bármely cobot integrálási feladatra legyen az ICT, PCB jelölés vagy akár adagolás.

 

Bővebben itt!

Pick and Place

Szinte minden gyárban elfordul olyan feladat, ahol terméket, alkatrészt kell mozgatni egyik helyről másikra. Ilyen monoton, fárasztó, de mégis kritikus humán feladatok kiváltására a Sawyer kiváló opció. A cobot gripper választékával és kamera rendszerével számos eltérő tárgyat képes felismerni és mozgatni és akár palettázni vagy precíz helyekre beültetni.

 

 

Bővebben itt!

Csomagolás

Végtermékek csomagolás repetitív, de elengedhetetlen munkafolyamat minden üzemben. Sawyer képes, hogy termékeit bármely kiszerelésben akár többesével gyorsan, de megbízhatóan csomagolja kiszállításra készre.

Bővebben itt!

CNC megmunkálógépek kezelése

Ezeknek a gépeknek a töltése sok holt időt és repetatív feladatot jelent a humán munkaerő számára, de Sawyer itt igazán otthon érzi magát. CNC berendezéssel összekötve komplett megmunkálás, ki- és betöltési megoldást jelent.

 

Bővebben itt!

Fröccsöntés

Műanyag iparban a cobotunk számos tevékenységre alkalmazható. Ideális a termékek fröccsöntögépekből való kipakolására, végcsomagolására vagy akár inspekciójára is!

 

Bővebben itt!

Vizuális inspekció

Teljes inspeció korábban csak nagy szériás gyártásokban volt automatizálható, ennek vet véget a Sawyer. Kamerarendszerével bármely termék teljes vizuális ellenőrzését képes elvégezni komplett tracebility mellett és akár hiba detektálása esetén képes beavatkozni, javítani is!

 

Bővebben itt!

Fémipari préselés és stancolás

Ezek a megmunkálló munkahelyek igazán hangosak, koszosak és veszélyes tudnak lenni, miközben a munka monoton és egyszerű. A Sawyer viszont szívesen dolgozik ilyen helyen, fáradhatatlanul rakodja a darabokat akár nagy termék változatosság mellett is.

 

Bővebben itt!

Metal fabrication logo

Sawyer alkalmazások