Kollaboratív robotok

A Rethink Sawyer cobotja, olyan okos kollaboratív robot, amely az emberi munkaerővel immáron közösen együttműködve képes dolgozni, anélkül, hogy költséges és bonyolult biztonsági berendezéseken kelljen építeni a robot köré. Mindezt teszi köszönhetően annak, hogy a Sawyer minden egyes tengelyén saját erőmérő szenzor található, amely szükség esetén azonnal megállítja a cobotot. Okos kollaboratív robotjaink üzembehelyezése és programozása minden eddigiénél egyszerűbb, többé nem igényel idő és költségigényes programozói szaktudást. A cobotok megterülése hála az olcsó üzemeltetésnek, de mégis kedvező áruknak jóval gyorsabb az ipari robotoknál.

A Rethink robot kiváló megoldás minden olyan alkalmazásra, ahol az értékes emberi munkaerő szabadítható fel a túl monoton, kimerítő feladatok alól, vagy egészségre ártalmas munkakörnyezetből.  Továbbá ajánljuk olyan vállalkozásoknak, amelyek az egyre súlyosabb és megoldhatatlan tűnő munkaerőhiánnyal küzdenek.
A Sawyer integrált kamerarendszere és válaszható megfogói révén ideális választás különböző iparágak számára. Lehet az alkalmazás elektronikai panelek mozgatása, termékek CNC megmunkálógépekbe vagy fröccsöntőkbe történő ki- és bepakolása, csomagolási vagy akár vizuális inspekciós feladat.

 

 

Miért éri meg cobot-ot alkalmazni?

1. Érték

Minden Sawyer alkalmazás előtt érdemes átgondolni, a cobot mekkora produktivitás növekedést és minőség javulást eredményez. Továbbá, hogy a cobot mennyi értékes emberi munkaerőt szabadít fel, amelyet más feladatokra lehet használni.

 

2. Flexibilitás

A Sawyer  köszönhetően 7 csuklós tengelyrendszerének, beágyazott kamerájának, hosszú (1260 mm) maximális kinyúlásának és széles választékú grippereinek köszönhetően sokféle gyártási feladatra bevethető. Gurulós állványán könnyen új munkaállomásra mozgatható és egyszerű programozhatósága miatt gyorsan betanítható az új feladatra.

 

3. Gyors megtérülés

A Sawyer kedvező ára, egyszerű üzembehelyezése és programozhatósága, valamint a biztonsági költségek alacsony összege miatt a cobot automatizálás beruházás megtérülése jóval gyorsabb, mint hagyományos ipari robotok esetében.

 

4. Egyszerűség

A Sawyer cobotok arra lettek kifejlesztve, hogy költséges programozó tudás nélkül, akár a robotkar mozgatásával bárki, gyorsan képes legyen betanítani bármely új gyártási kihívásra.

 

5. Biztonság

Minden csatlakozás a tengelyrendszeren saját erőmérő szenzorral van szerelve, így a cobot alkalmas arra, hogy közvetlenül az emberekkel együtt dolgozzon. Ez jóval csökkenti a biztonsági berendezésekre fordított költségeket és természetesen a gép helyigényét is.

Sawyer Banner

Rethink Robotics-ról:

Rethink Robotics-t 2008-ban alapította Rodney Brooks, aki korábban társalapítója volt az automata okos takarító gépeiről híres iRobotics-nak. A bostoni start-upként indult cég úttörőként 2012-ben jött ki a Baxter kollaboratív robotjával, majd pár éve a Sawyer-rel lépett a világ egyik vezető cobot fejlesztő cégévé. 2019-ben a Rethink Robotics 100%-ban az egyik legnagyobb német automatizálási vállalat a Hahn Group része lett, párosítva Sawyer pionír innovációját immáron a német mérnöki tudással.

Látogass el a Rethink Robotics weboldalára:

https://www.rethinkrobotics.com/

Tudj meg még többet a Sawyer-ről és kiegészítőiről!

A Sawyer

Sawyer okos cobot

Ismered meg a Sawyer-t, az okos kollaboratív robotot, az egyszerű automatizálási megoldást bármely gyártási feladatra. Munkaerőhiány enyhítése méghozzá gyors beruházás megtérülés mellett!

ClickSmart Gripper család

Large vacuum gripper Sawyer-hez

Ready-to-use gripper készletek bármely alkalmazáshoz, bármely objektum megfogásához és mozgatására. Flexibilis vákuum korongok és megfogók elérhetőek.

Intera

Rethink Intera

Intera software felület bárki számára egyszerű és gyors robot betanításhoz. Egyedi funkció, hogy az Intera a cobot üzemelése közben követi és tárolja gyártási folyamat kiválasztott kulcsparamétereit.

PCB kezelés és ICT

Elektronikai panelek kezelése tradicionálisan egy nehezen automatizálható feladat, köszönhetően az érzékeny alkatrészeknek és gyakori termék átállásoknak. A Sawyer érzékeny ±0,1 mm precíz tengelyrendszerének, érzékeny erőmérőinek és vákuumos gripper rendszerének köszönhetően gyorsan munkába állítható erre a feladatra, anélkül, hogy jelenlegi munkaállomást át kellene rendezni. Az ELAS csapata elektronikai sok éves elektronikai tapasztalatával kész bármely cobot integrálási feladatra legyen az ICT, PCB jelölés vagy akár adagolás.

 

Bővebben itt!

Pick and Place

Szinte minden gyárban elfordul olyan feladat, ahol terméket, alkatrészt kell mozgatni egyik helyről másikra. Ilyen monoton, fárasztó, de mégis kritikus humán feladatok kiváltására a Sawyer kiváló opció. A cobot gripper választékával és kamera rendszerével számos eltérő tárgyat képes felismerni és mozgatni és akár palettázni vagy precíz helyekre beültetni.

 

 

Bővebben itt!

Csomagolás

Végtermékek csomagolás repetitív, de elengedhetetlen munkafolyamat minden üzemben. Sawyer képes, hogy termékeit bármely kiszerelésben akár többesével gyorsan, de megbízhatóan csomagolja kiszállításra készre.

Bővebben itt!

CNC megmunkálógépek kezelése

Ezeknek a gépeknek a töltése sok holt időt és repetatív feladatot jelent a humán munkaerő számára, de Sawyer itt igazán otthon érzi magát. CNC berendezéssel összekötve komplett megmunkálás, ki- és betöltési megoldást jelent.

 

Bővebben itt!

Fröccsöntés

Műanyag iparban a cobotunk számos tevékenységre alkalmazható. Ideális a termékek fröccsöntögépekből való kipakolására, végcsomagolására vagy akár inspekciójára is!

 

Bővebben itt!

Vizuális inspekció

Teljes inspeció korábban csak nagy szériás gyártásokban volt automatizálható, ennek vet véget a Sawyer. Kamerarendszerével bármely termék teljes vizuális ellenőrzését képes elvégezni komplett tracebility mellett és akár hiba detektálása esetén képes beavatkozni, javítani is!

 

Bővebben itt!

Fémipari préselés és stancolás

Ezek a megmunkálló munkahelyek igazán hangosak, koszosak és veszélyes tudnak lenni, miközben a munka monoton és egyszerű. A Sawyer viszont szívesen dolgozik ilyen helyen, fáradhatatlanul rakodja a darabokat akár nagy termék változatosság mellett is.

 

Bővebben itt!

Sawyer alkalmazások