Kollaboratív robotok

A Rethink Sawyer cobotja olyan okos kollaboratív robot, amelynek képességei lehetővé teszik, hogy az emberi munkaerővel együttműködve dolgozzon anélkül, hogy költséges és bonyolult biztonsági berendezéseket kelljen építeni a robot köré. Mindez annak köszönhető, hogy a Sawyer minden egyes tengelyén saját erőmérő szenzor található, melyek szükség esetén azonnal megállítják a cobotot. Okos kollaboratív robotjaink üzembehelyezése és programozása minden eddigiénél egyszerűbb, többé nem igényel idő- és költségigényes programozói szaktudást. A cobotok megtérülése jóval gyorsabb az ipari robotokénál, hála az olcsó üzemeltetésnek, és a mindezek ellenére kedvező áruknak.

A Rethink robot kiváló megoldás minden olyan alkalmazásra, ahol értékes emberi munkaerő felszabadítására van szükség a túl monoton, kimerítő feladatok alól, vagy egészségre ártalmas munkakörnyezetből.  Ajánljuk továbbá olyan vállalkozásoknak, amelyek egyre súlyosabb és megoldhatatlannak tűnő munkaerő hiánnyal küzdenek.
A Sawyer integrált kamerarendszere és válaszható megfogói révén ideális választás különböző iparágak számára. Lehet az alkalmazási terület elektronikai panelek mozgatása, termékek CNC megmunkálógépekbe vagy fröccsöntőkbe történő ki- és bepakolása, csomagolási vagy akár vizuális inspekciós feladat.

Egy évvel azt követően, hogy a HAHN Group megvásárolta a Sawyer robotokkal kapcsolatos minden jogot, a Rethink Robotics bemutatta az első hardver frissítést. A hosszú időre visszanyúló alkalmazástechnikai tapasztalat, illetve a német mérnöki tervezés eredménye a Sawyer BLACK Edition.

Magasabb megbízhatóságú és minőségű alkatrészek, valamint halkabb meghajtás jellemzi az új Sawyert.

A Sawyer BLACK Edition hozzájárul a csendesebb munkakörnyezethez, ezért még népszerűbb az alkalmazottak körében. A Sawyer BLACK Edition javított alkatrész minősége jelentősen növeli a kobot megbízhatóságát.

 

 

Miért éri meg kobot-ot alkalmazni?

1. Érték

Minden Sawyer alkalmazás megtervezése előtt érdemes átgondolni, hogy a kobot mekkora produktivitás növekedést és minőség javulást eredményez. Továbbá, hogy mennyi értékes emberi munkaerőt szabadíthat fel, amelyet más feladatokra lehet használni.

 

2. Flexibilitás

A Sawyer  köszönhetően 7 csuklós tengelyrendszerének, beágyazott kamerájának, hosszú (1260 mm) maximális kinyúlásának és széles választékú grippereinek köszönhetően sokféle gyártási feladatra bevethető. Gurulós állványán könnyen új munkaállomásra mozgatható és egyszerű programozhatósága miatt gyorsan betanítható az új feladatokra.

 

3. Gyors megtérülés

A Sawyer kedvező ára, egyszerű üzembehelyezése és programozhatósága, valamint az alacsony biztonsági költségek miatt a kobot automatizálás beruházás megtérülése jóval gyorsabb, mint hagyományos ipari robotok esetében.

 

4. Egyszerűség

A Sawyer cobotok arra lettek kifejlesztve, hogy költséges programozó tudás nélkül, akár a robotkar mozgatásával bárki, gyorsan képes legyen betanítani bármely új gyártási kihívásra.

 

5. Biztonság

Minden csatlakozás a tengelyrendszeren saját erőmérő szenzorral van szerelve, így a cobot alkalmas arra, hogy közvetlenül az emberekkel együtt dolgozzon. Ez jóval csökkenti a biztonsági berendezésekre fordított költségeket és természetesen a gép helyigényét is.

Sawyer_Black_Edition

Rethink Robotics-ról:

Rethink Robotics-t 2008-ban alapította Rodney Brooks, az automata okos takarító gépeiről híres iRobotics korábbi társalapítója. A bostoni start-upként indult cég 2012-ben jött ki úttörőként a Baxter kollaboratív robotjával, majd pár évre rá a Sawyer-rel lépett elő a világ egyik vezető cobot fejlesztő cégévé. A Rethink Robotics 2019-ben 100%-ban az egyik legnagyobb német automatizálási vállalat, a Hahn Group része lett, így egyesítve Sawyer pionír innovációját a precíz német mérnöki tudással.

Látogass el a Rethink Robotics weboldalára:

https://www.rethinkrobotics.com/

Tudj meg még többet a Sawyer-ről és kiegészítőiről!

A Sawyer

Sawyer kollaboratív robot

Ismerd meg a Sawyer-t, az okos kollaboratív robotot, az egyszerű automatizálási megoldást bármely gyártási feladatra. Munkaerőhiány enyhítése méghozzá gyors beruházás megtérülés mellett!

ClickSmart Gripperek

Large vacuum gripper Sawyer-hez

Ready-to-use gripper készletek bármely alkalmazáshoz, bármely objektum megfogására és mozgatására. Flexibilis vákuum korongok és megfogók elérhetőek.

Intera

Rethink Intera

Intera software felület a bárki számára egyszerű és gyors robot betanításhoz. Egyedi funkciója, hogy az Intera a cobot üzemelése közben is követi és tárolja gyártási folyamat kiválasztott kulcsparamétereit.

OnRobot kiegészítők

OnRobot RG6 gripper

Ismerd meg az OnRobot termékpalettáját, ahol minden olyan eszköz megtalálható, amire a termelési folyamatok automatizálásához szükség lehet.

Sawyer alkalmazások

Röntgencellák kiszolgálása

A röntgenberendezések kiszolgálása egy nehezen automatizálható feladat a különféle geometriájú termékek és a változatos termékpaletták miatt.
Az ELAS automatizálási csapata saját Rethink Sawyer kollaboratív robotunkkal egy korábban manuális munkaállomás kezelését oldotta meg, felhasználva a Sawyer egyedi funkcióit, mint a beépített erőmérés vagy az integrált kamera.
Egyszerű automatizálási megoldásokért keress minket!

 

Bővebben itt!

PCB kezelés és ICT

Elektronikai panelek kezelése tradicionálisan egy nehezen automatizálható feladat, az érzékeny alkatrészeknek és gyakori termék átállásoknak köszönhetően. A Sawyer ±0,1 mm precíz tengelyrendszerének, érzékeny erőmérőinek és vákuumos gripper rendszerének segítségével gyorsan munkába állítható erre a feladatra is, anélkül, hogy jelenlegi munkaállomást át kellene rendezni. Az ELAS csapata sok éves elektronikai tapasztalatával kész bármely cobot integrálási feladatra, legyen az ICT, PCB jelölés vagy akár adagolás.

 

Bővebben itt!

Pick and Place

Szinte minden gyárban elfordul olyan feladat, ahol terméket, alkatrészt kell mozgatni egyik helyről a másikra. Ilyen monoton, fárasztó, de mégis kritikus humán feladatok kiváltására kiváló opció a Sawyer. A cobot gripper választékával és kamera rendszerével számos eltérő tárgyat képes felismerni és mozgatni, illetve akár palettázni vagy precíz helyekre beültetni.

 

 

Bővebben itt!

Csomagolás

A végtermékek csomagolása repetitív, de elengedhetetlen munkafolyamat minden üzemben. Sawyer képes arra, hogy termékeit bármely kiszerelésben gyorsan, de megbízhatóan csomagolja kiszállításra készre.

 

Bővebben itt!

CNC megmunkálógépek kezelése

Ezeknek a gépeknek a töltése sok holt időt és repetatív feladatot jelent a humán munkaerő számára, de Sawyer itt igazán otthon érzi magát. CNC berendezéssel összekötve komplett megmunkálás, ki- és betöltési megoldást jelent.

 

Bővebben itt!

Fröccsöntés

Műanyag iparban a cobotunk számos tevékenységre alkalmazható. Ideális a termékek fröccsöntögépekből való kipakolására, végcsomagolására vagy akár inspekciójára is!

 

Bővebben itt!

Vizuális inspekció

Teljes inspeció korábban csak nagy szériás gyártásokban volt automatizálható, ennek vet véget a Sawyer. Kamerarendszerével bármely termék teljes vizuális ellenőrzését képes elvégezni komplett tracebility mellett és hiba detektálása esetén képes akár beavatkozni, sőt javítani is!

 

Bővebben itt!

Fémipari préselés és stancolás

Ezek a megmunkálló munkahelyek igazán hangosak, koszosak és veszélyes tudnak lenni, miközben a munka monoton és egyszerű. A Sawyer viszont szívesen dolgozik ilyen helyen, fáradhatatlanul rakodja a darabokat akár nagy termék változatosság mellett is.

 

Bővebben itt!

Automatizált csavarozás OnRobot kollaboratív csavarozóval

Egyszerű, intelligens és költséghatékony automatizált csavarozás az OnRobot kollaboratív csavarhúzó és a Sawyer kobot együttműködésével.

Az OnRobot Screwdriver és a hozzá kapható csavaradagolók csavarméretek széles körét kezelik M1,6-től M6-ig, akár 50 mm csavarhosszig. Precíz nyomatékszabályozás 0,15 Nm és 5 Nm között.

Védelmi funkciói alkalmassá teszik az együttműködő alkalmazásokra akár 35 mm hosszú csavarokkal is, amelyeket a csavarhúzó mozgás közben teljesen behúz.

 

Bővebben itt!

Alkalmazásváltás 2 perc alatt

A Sawyer által használt „Robot Positioning System” lehetővé teszi a kobot rugalmas áthelyezését, valamint dinamikus újrapozícionálását.

A Landmarkok használatával és a mobil talapzat segítségével Sawyer gyorsan alkalmazkodik a változó munkakörnyezethez, így sokféle alkalmazást tesz lehetővé további hardver, szoftver vagy integráció nélkül.
Egyszerű automatizálási megoldásokért keress minket!

 

Bővebben itt!

Egyszerű programozás

Az egyszerű mozgások, műveletek betanításához nincs szükség még PC-re sem, a Sawyer karján megtalálható navigációs gombok segítségével a program gyorsan, percek alatt elkészíthető.

Egyszerű automatizálási megoldásokért keress minket!

 

Bővebben itt!

Landmark használata

A Landmarkok használata nagy segítség, amikor a Sawyer kobotot új munkaállomáshoz mozgatjuk, vagy a betanított pozíciók valamilyen okból elmozdulnak. Nincs szükség a pozíciók hosszas újratanítására, ezt a feladatot megoldja helyettünk a beépített kamerarendszer az Intera szoftverrel együtt

Egyszerű automatizálási megoldásokért keress minket!

 

Bővebben itt!