OKTATÁS

Az  ELAS Kft. - támaszkodva az általa forgalmazott vezető elektronikai gyártóberendezés gyártók révén szerzett széleskörű tapasztalatokra - az elektronikai gyártástechnológiai tanácsadás és gyártástámogatás mellett már a kezdetektől fogva kiemelten fontosnak tartja a szakmai oktatásokat. Képzéseink alapvetően két fő területre oszthatóak, IPC és elektronikai gyártástechnológiai tanfolyamokra. RÉSZLETEK

Szerviz / Támogatás

Mi az ELAS-nál a forgalmazott gépeinkhez szoros támogatást is biztosítunk legyen szó műszaki tanácsadásról, szervizről vagy pótalkatrész ellátásról. A berendezések támogatása mellett több 15 éves tapasztaltunkat felhasználva az iparban előreforduló folyamatok és technológiák is megosztani a partnereinkkel projekt megvalósulási tanácsadástól vagy szakmai szemináriumokig. RÉSZLETEK

E-Lab bemutatóterem

Kiemelt célunk, hogy az általunk ajánlott technológiákat első kézből tudjuk bemutatni vevőinknek. Ezért budapesti demo laborunkban számos berendezésünk áll rendelkezésre, hogy partnereink valós alkalmazásaikon próbálhassák ki őket.   A... RÉSZLETEK

Ipari röntgenvizsgálat

Az E-lab, a bemutatótermünk büszkesége, a GE Phoenix Micromex CT-s röntgenberendezés. A gép lehetővé teszi számunkra, hogy nagy felbontású 2D-s vagy akár 3D-s röntgenvizsgálati lehetőség ajánljunk partnereinknek. Várunk mindenkit, akinek hibakeresési megoldásra, vagy minőség ellenőrzési kapacitásra van szüksége. A Micromex műszaki képességei mellett az ELAS csapatának elektronikai termékek vizsgálatában és gyártásában szerzett ismereteit felhasználva... RÉSZLETEK

Rólunk

Az ELAS Kft. 1999 óta kínál teljes körű értékesítési, szerviz és pótalkatrész szolgáltatást gyártó és vizsgáló berendezéseinkhez az elektronikai és más iparágak számára. Filozófiánk, hogy high-tech gépeink mellé tudást és támogatást is biztosítsunk vevőink számára. Csapatunk 24 főnyi szakemberrel nyújt támogatást meglévő berendezéseinkhez és vár minden szakmai kihívást újonnan induló projektek esetén. RÉSZLETEK

KIEMELT

ADAGOLÁSTECHNIKA

Verguss_Feb2015

Az elektronikai iparban előforduló különböző adagolástechnikai feladatokra az ELAS teljes körű automatizált megoldásokat biztosít, legyen a feladat ragasztás, kitöltés, vákuum potting, tömítés, alakkövető bevonatolás, forraszpaszta, SMT ragasztó vagy akár hővezető paszta adagolás.

Részletek itt:

Scheugenpflug

Musashi Engineering

Camalot

SMT technológiák

YSM10

Az ELAS portfóliójából akár teljes SMT gyártósort is tud ajánlani partnerei részére.

Teljes körű megoldások az egyes technológiai lépésekre:

Panelkezelés, -jelölés- Nutek

Beültetés – Yamaha

Stencilnyomtatás – MPM

Reflow forrasztás – Electrovert

Automata optikai inspekció – Yamaha, Mirtec

Forrasztás

Micro-buse-soudure-1,5mm

A forrasztás az elektronikai gyártás lelke. Vezető beszállítóink kínálatából biztosítunk automata forrasztógépeket a különböző feladatokra:

Reflow forrasztás – Electrovert

Hullámforrasztás – Electrovert

Szelektív forrasztás – Pillarhouse

Robotforrasztás – Elmotec

Gőzfázisú forrasztás – Exmore

TESZTELÉS ÉS ELLENŐRZÉS

maxresdefault

A modern elektronikai iparban a minőség és a megbízhatóság kulcsfontosságú. Ezen szempontok biztosítására portfóliónkban rendelkezésre áll többféle különböző vizsgáló berendezés:

Optikai vizsgáló berendezés (AOI és SPI) – Mirtec, Yamaha

Ipari 2D-s és CT-s röntgengép – GE Phoenix

Mozgó tűs áramköri teszter (Flying probe)- Takaya 

E-LAB

blur-capacitors-chip-159201

Alkalmazástechnikai laborunkban, az E-LAB-ban számos általunk forgalmazott berendezés megtalálható. Ennek köszönhetően egyrészről a be tudjuk mutatni partnereinknek a berendezések képességeit, másrészről forrasztási, tesztelési feladatokat tudunk végezni. A laborban két  GE Phoenix röntgen is rendelkezésre áll, melyekhez igény esetén gépkezelői oktatást is biztosítunk.

IPC oktatás

ipc member

Az ELAS az IPC hivatalos képzési- és tanúsítási központja (Licensed IPC Training and Certification Center) valamint regisztrált tagja. Számos képzési- és tanúsítási programmal rendelkező IPC szabványt oktatunk alkalmazástechnikai (CIS) és három szabványt tréneri (CIT) szinten is (IPC-A-610, IPC-7711/21 és J-STD-001). IPC oktatóink az ország bármely pontján és saját irodai oktatótermünkben várják a képesítést szerezni vágyókat.

Részletek itt!

ÚJDONSÁGOK

Innoelectro 2023 kiállítás!

Március 28-30.-án Budapesten a magyar elektronikai ipar legnagyobb eseményén az ELAS ismét saját standdal és szakmai előadásokkal készül.
Az ELAS standon számos új berendezést és megoldást mutatunk be!

Találkozzunk a kiállításon, regisztrálj díjmentesen ezen a linken!

innoelectro2023
soldersmart
Sicherungskopie_von_Logo Automation Soldering

ELMOTEC – új partner és technológia

Pákás robotforrasztás

A forrasztás minden elektronikai gyártás lelke, ezért az ELAS már kezdetektől foglalkozik reflow, hullám, szelektív, gőzfázisú forrasztógépekkel és forrasztástechnikai oktatásokkal az IPC ernyője alatt és saját tematikával. Legújabb partnerünk, a svájci ELMOTEC AG, ezt a portfóliót egészíti sok oldalú pákás forrasztórobotjaival. Ezek robotok ideális megoldások a kézi forrasztások gyorsan növekvő automatizálási igényére. ELMOTEC SolderSmart asztali robot mellett integrálható forrasztó egységeket és inline gépeket is kínál, bármely kapacitású feladatra.

 

Hamarosan érkezik demo berendezésünk! Forrasztási tesztekre várunk minden kedves érdeklődőt, aki automatizálná kézi pákás forrasztási gyártását!
fritsch smt

Kis szériás kézi és automata beültetők:

Fritsch SMT

Az ismert német gyártó szakterülete a kézi- és automata beültető gépek fejlesztése. Ezeket gépeket azoknak ajánljuk, akik most kezdenek elektronikai gyártásba vagy olyan kis szériás gyártóknak, akiknek fontos a flexibilitás, de mégis pontos és megbízható gépre van szükségük. A Fritsch gépek széles beültethető alkatrész választékkal és nagy feeder számmal ideálisak high-mix és low-volume gyártásra kevés átállás mellett. A Fritsch gépekbe integrálható forraszpaszta adagolófejek mellett a termékpalettán megtalálhatóak a kézi stencilnyomtatók és minireflow kemencék, így igény szerint összeállítható akár teljes kis szériás gyártósor is.

További részletekért kattints ide!

selective rider

Selective Rider – szelektív forrasztó gépállapot mérő műszer

Hiánypótló eszköz az ECD-től, melynek segítségével bármely szelektív forrasztógép teljesítménye próbapanel nélkül is ismételhetően vizsgálható, és követhető. Az adatok pedig a már jól ismert MoleMAP software új moduljában jeleníthetők meg és a testre szabott kulcsfolyamat indikátorok (KPI) ugyanitt statisztikailag elemezhetőek (SPC).

 

Főbb vizsgálható szelektív forrasztási paraméterek:

Előfűtési hőmérséklet, forrasz magasság, valós fúvóka pozíció (X, Y, Z), forrasz átmérő, forrasz hőmérséklet a fúvóka végén, illetve bemerülési idő. A MiniFluxometer segítségével pedig a DropJet vagy Ultrahangos fluxer szórásképe vizsgálható valamint esetleges eltömődés, felvitel elcsúszás detektálható.

 

A műszer segítségével bármely gyártmányú inline vagy offline szelektív forrasztógép vizsgálható. Helyszíni tesztelésben is szívesen állunk partnereink rendelkezésére, keress minket ezzel kapcsolatban az elas@elas.hu címen.

 

További részletekért kattints ide!

kobot

Sawyer kobot – OnRobot kollaboratív csavarozó

Egyszerű, intelligens és költséghatékony automatizált csavarozás az OnRobot kollaboratív csavarhúzó és a Sawyer kobot együttműködésével.

 

Az OnRobot Screwdriver és a hozzá kapható csavaradagolók csavarméretek széles skáláját kezelik M1,6-től M6-ig, akár 50 mm csavarhosszig. Precíz nyomatékszabályozás 0,15 Nm és 5 Nm között.

Védelmi funkciói alkalmassá teszik az együttműködő alkalmazásokra akár 35 mm hosszú csavarokkal is, amelyeket a csavarhúzó mozgás közben teljesen behúz.

 

Az alkalmazásról készült videó megtekinthető itt.

 

További részletekért kattints ide, vagy keress minket elérhetőségeinken.

OnRobot

OnRobot End-of-arm tooling és kiegészítők az ELAS kínálatában

Kollaboratív robot alkalmazásait személyre szabhatja az OnRobot kiegészítőkkel.

Legyen szó bármilyen termelési feladatról, az OnRobot cserélhető fogószerkezet kínálatában biztosan megtalálja az igényeknek megfelelő robotkar végi eszközt.

Különféle funkciókkal és típusokkal bíró megfogók és kiegészítők széles választékát kínáljuk a különböző termelési kívánalmakhoz, mint megfogás, érzékelés, látás, feldolgozás és szerszámcsere.

 

További részletekért kattints ide, vagy keress minket elérhetőségeinken.

MultiClean

Alkoholos törlőkendők és aeroszolok a Microcare-től

Az amerikai gyártó kínálatában általános tisztítási feladatokra 70%-nál magasabb alkohol tartalmú, orvosi minőségű alkohollal (izopropil és egyéb alkoholok) átitatott szöszmentes törlőkendő illetve többféle alkoholos aeroszol spray található. Ezek segítségével könnyen és gyorsan tisztítható bármely gyakran használt munkatér vagy gépkezelő felület. A Microcare  termékeket az ELAS budapesti raktárából gyors szállítással tudjuk biztosítani.

 

Továbbá részletekért kattints ide!

Vagy keresse fel ügyfélszolgálatunkat a support@elas.hu email címen!

Az ELAS megkezdte a KITOV.ai helyi képviseletét

Egy merészen új 3D Smart Optikai vizsgálati technológia a KITOV ONE forgalmazását kezdtük meg kis hazánkban. A mesterséges intelligenciával felruházott robotkarra szerelt félkész – késztermék vizsgáló önálló berendezés lehetőséget ad az olyan gyártók számára is a termékeik ellenőrzésére, ahol eddig a közepes vagy kisebb szériás gyártás nem tette lehetővé a termékek automatikus vizsgálatát. Részletekért keressen minket.

volume graphics

Az ELAS a Volume Graphics akkreditált tréning központja

2020-tól Tamás Gábor kollégánk a Volume Graphics, CT-s röntgen képalkató és -elemző szoftver akkreditált trainere lett, így 2020 óta az ELAS személyre szabott tréningeket kínál mindenkinek, aki nagy felbontású 3D CT-s röntgenberendezésekkel dolgozik, legyen a szakterülete az elektronikai ipar, a gépgyártás, az öntészet vagy akár az anyagtudomány.

Továbbá részletekért és tréningre való jelentkezésért kattints ide!