Első termék vizsgálat (FAI)

Cluso

 

Legyen szó tömeggyártásról vagy prototípus gyártásról az első lejövő termék vizsgálata a quality és gyártás szempontból is elkerülhetetlen. Ezt a folyamatot régebben vagy akár még ma is emberek végzik. Mint minden monoton vizsgálatnál az emberi tulajdonságok növelik a hibák elengedésének rizikóját. Az FAI berendezések ebben a munkafolyamatban segítenek, oly módon, hogy a felhasználó keze alá dolgoznak, őt segítik a munka gyors és hatékony kivitelezésében.

 

A Cluso amely alapvetően egy A3 as méretű termék beszkennelésére képes a beolvasott terméket és a hozzá tartozó ültetési adatot (CAD és BOM) egy helyen elektronikusan tárolja. Ezen adatokat összekombinálva a felhasználót lépésről lépésre végigvezeti a vizsgálandó pozíciókon. A Cluso ezt az amúgy is ember által végzendő feladatot tudatosan nem automatizálja teljes mértékben, mert a cél nem az, hogy mindent a gépre bízzunk, hanem az emberi döntéshozatal megkönnyítése. Emiatt a rendszer egy átlátható könnyű kezelői felülettel lett ellátva (nem mellesleg magyar nyelven is elérhető), amelynek használatát bárki könnyen elsajátíthatja bármilyen speciális képzés nélkül.

 

A vizsgálandó termék adatait helyben adatbázisban tárolja a berendezés, így a későbbiekben a lementett termékek bármikor visszanézhetőek. A vizsgálat végeztével egy komplett PDF riportot generál a rendszer, amelyre hivatkozva a tömeggyártást meg lehet kezdeni.

 

Végül, de nem utolsó sorban, ha valakiben felmerült a kérdés, a válasz igen. A berendezéshez lehet LCR mérőműszert csatlakoztatni az olyan alkatrészek azonosításához, amelyek vizuális vizsgálat során egyértelműen nem meghatározhatóak. (pl Chip kapacitások)

 

 


  • 1200 dpi felbontású szkennelés
  • 50 mm max. alkatrészmagasság
  • 0201 alkatrészek vizsgálata
  • A3-as panelméret
  • Speciális vizsgáló SW

Videok

Cluso

Első termék vizsgálat gyorsan és egyszerűen