Kollaboratív robotok

A Rethink Sawyer cobotja, olyan okos kollaboratív robot, amely az emberi munkaerővel immáron közösen együttműködve képes dolgozni, anélkül, hogy költséges és bonyolult biztonsági berendezéseken kelljen építeni a robot köré. Mindezt teszi köszönhetően annak, hogy a Sawyer minden egyes tengelyén saját erőmérő szenzor található, amely szükség esetén azonnal megállítja a cobotot. Okos kollaboratív robotjaink üzembehelyezése és programozása minden eddigiénél egyszerűbb, többé nem igényel idő és költségigényes programozói szaktudást. A cobotok megterülése hála az olcsó üzemeltetésnek, de mégis kedvező áruknak jóval gyorsabb az ipari robotoknál.

A Rethink robot kiváló megoldás minden olyan alkalmazásra, ahol az értékes emberi munkaerő szabadítható fel a túl monoton, kimerítő feladatok alól, vagy egészségre ártalmas munkakörnyezetből.  Továbbá ajánljuk olyan vállalkozásoknak, amelyek az egyre súlyosabb és megoldhatatlan tűnő munkaerőhiánnyal küzdenek.
A Sawyer integrált kamerarendszere és válaszható megfogói révén ideális választás különböző iparágak számára. Lehet az alkalmazás elektronikai panelek mozgatása, termékek CNC megmunkálógépekbe vagy fröccsöntőkbe történő ki- és bepakolása, csomagolási vagy akár vizuális inspekciós feladat.

Egy évvel azt követően, hogy a HAHN Group megvásárolta a Sawyer robotokkal kapcsolatos minden jogot, a Rethink Robotics bemutatta az első hardver frissítést. A hosszú időre visszanyúló alkalmazástechnikai tapasztalat, illetve a német mérnöki tervezés eredménye a Sawyer BLACK Edition.

Magasabb megbízhatóságú és minőségű alkatrészek, valamint halkabb meghajtás jellemzi az új Sawyert.

A Sawyer BLACK Edition hozzájárul a csendesebb munkakörnyezethez, ezért még népszerűbb az alkalmazottak körében. A Sawyer BLACK Edition javított alkatrészminősége jelentősen növeli a kobot megbízhatóságát.

 

 

Miért éri meg cobot-ot alkalmazni?

1. Érték

Minden Sawyer alkalmazás előtt érdemes átgondolni, a cobot mekkora produktivitás növekedést és minőség javulást eredményez. Továbbá, hogy a cobot mennyi értékes emberi munkaerőt szabadít fel, amelyet más feladatokra lehet használni.

 

2. Flexibilitás

A Sawyer  köszönhetően 7 csuklós tengelyrendszerének, beágyazott kamerájának, hosszú (1260 mm) maximális kinyúlásának és széles választékú grippereinek köszönhetően sokféle gyártási feladatra bevethető. Gurulós állványán könnyen új munkaállomásra mozgatható és egyszerű programozhatósága miatt gyorsan betanítható az új feladatra.

 

3. Gyors megtérülés

A Sawyer kedvező ára, egyszerű üzembehelyezése és programozhatósága, valamint a biztonsági költségek alacsony összege miatt a cobot automatizálás beruházás megtérülése jóval gyorsabb, mint hagyományos ipari robotok esetében.

 

4. Egyszerűség

A Sawyer cobotok arra lettek kifejlesztve, hogy költséges programozó tudás nélkül, akár a robotkar mozgatásával bárki, gyorsan képes legyen betanítani bármely új gyártási kihívásra.

 

5. Biztonság

Minden csatlakozás a tengelyrendszeren saját erőmérő szenzorral van szerelve, így a cobot alkalmas arra, hogy közvetlenül az emberekkel együtt dolgozzon. Ez jóval csökkenti a biztonsági berendezésekre fordított költségeket és természetesen a gép helyigényét is.

Sawyer_Black_Edition

Rethink Robotics-ról:

Rethink Robotics-t 2008-ban alapította Rodney Brooks, aki korábban társalapítója volt az automata okos takarító gépeiről híres iRobotics-nak. A bostoni start-upként indult cég úttörőként 2012-ben jött ki a Baxter kollaboratív robotjával, majd pár éve a Sawyer-rel lépett a világ egyik vezető cobot fejlesztő cégévé. 2019-ben a Rethink Robotics 100%-ban az egyik legnagyobb német automatizálási vállalat a Hahn Group része lett, párosítva Sawyer pionír innovációját immáron a német mérnöki tudással.

Látogass el a Rethink Robotics weboldalára:

https://www.rethinkrobotics.com/

Tudj meg még többet a Sawyer-ről és kiegészítőiről!

A Sawyer

Sawyer kollaboratív robot

Ismerd meg a Sawyer-t, az okos kollaboratív robotot, az egyszerű automatizálási megoldást bármely gyártási feladatra. Munkaerőhiány enyhítése méghozzá gyors beruházás megtérülés mellett!

ClickSmart Gripperek

Large vacuum gripper Sawyer-hez

Ready-to-use gripper készletek bármely alkalmazáshoz, bármely objektum megfogásához és mozgatására. Flexibilis vákuum korongok és megfogók elérhetőek.

Intera

Rethink Intera

Intera software felület bárki számára egyszerű és gyors robot betanításhoz. Egyedi funkció, hogy az Intera a cobot üzemelése közben követi és tárolja gyártási folyamat kiválasztott kulcsparamétereit.

OnRobot kiegészítők

OnRobot RG6 gripper

Ismerd meg az OnRobot termékpalettáját, ahol minden olyan eszköz megtalálható, amire a termelési folyamatok automatizálásához szükség lehet.

Sawyer alkalmazások

Röntgencellák kiszolgálása

A röntgenberendezések kiszolgálása egy nehezen automatizálható feladat a különféle geometriájú termékek és a változatos termékpaletták miatt.
Az ELAS automatizálási csapata a Rethink Sawyer kollaboratív robotunkkal egy korábban manuális munkaállomás kezelését oldotta meg, felhasználva a Sawyer egyedi funkcióit, mint a beépített erőmérés vagy integrált kamera.
Egyszerű automatizálási megoldásokért keress minket!

 

Bővebben itt!

PCB kezelés és ICT

Elektronikai panelek kezelése tradicionálisan egy nehezen automatizálható feladat, köszönhetően az érzékeny alkatrészeknek és gyakori termék átállásoknak. A Sawyer ±0,1 mm precíz tengelyrendszerének, érzékeny erőmérőinek és vákuumos gripper rendszerének köszönhetően gyorsan munkába állítható erre a feladatra, anélkül, hogy jelenlegi munkaállomást át kellene rendezni. Az ELAS csapata sok éves elektronikai tapasztalatával kész bármely cobot integrálási feladatra legyen az ICT, PCB jelölés vagy akár adagolás.

 

Bővebben itt!

Pick and Place

Szinte minden gyárban elfordul olyan feladat, ahol terméket, alkatrészt kell mozgatni egyik helyről másikra. Ilyen monoton, fárasztó, de mégis kritikus humán feladatok kiváltására a Sawyer kiváló opció. A cobot gripper választékával és kamera rendszerével számos eltérő tárgyat képes felismerni és mozgatni és akár palettázni vagy precíz helyekre beültetni.

 

 

Bővebben itt!

Csomagolás

Végtermékek csomagolás repetitív, de elengedhetetlen munkafolyamat minden üzemben. Sawyer képes, hogy termékeit bármely kiszerelésben akár többesével gyorsan, de megbízhatóan csomagolja kiszállításra készre.

 

Bővebben itt!

CNC megmunkálógépek kezelése

Ezeknek a gépeknek a töltése sok holt időt és repetatív feladatot jelent a humán munkaerő számára, de Sawyer itt igazán otthon érzi magát. CNC berendezéssel összekötve komplett megmunkálás, ki- és betöltési megoldást jelent.

 

Bővebben itt!

Fröccsöntés

Műanyag iparban a cobotunk számos tevékenységre alkalmazható. Ideális a termékek fröccsöntögépekből való kipakolására, végcsomagolására vagy akár inspekciójára is!

 

Bővebben itt!

Vizuális inspekció

Teljes inspeció korábban csak nagy szériás gyártásokban volt automatizálható, ennek vet véget a Sawyer. Kamerarendszerével bármely termék teljes vizuális ellenőrzését képes elvégezni komplett tracebility mellett és akár hiba detektálása esetén képes beavatkozni, javítani is!

 

Bővebben itt!

Fémipari préselés és stancolás

Ezek a megmunkálló munkahelyek igazán hangosak, koszosak és veszélyes tudnak lenni, miközben a munka monoton és egyszerű. A Sawyer viszont szívesen dolgozik ilyen helyen, fáradhatatlanul rakodja a darabokat akár nagy termék változatosság mellett is.

 

Bővebben itt!

Automatizált csavarozás OnRobot kollaboratív csavarozóval

Egyszerű, intelligens és költséghatékony automatizált csavarozás az OnRobot kollaboratív csavarhúzó és a Sawyer kobot együttműködésével.

Az OnRobot Screwdriver és a hozzá kapható csavaradagolók csavarméretek széles körét kezelik M1,6-től M6-ig, akár 50 mm csavarhosszig. Precíz nyomatékszabályozás 0,15 Nm és 5 Nm között.

Védelmi funkciói alkalmassá teszik az együttműködő alkalmazásokra akár 35 mm hosszú csavarokkal is, amelyeket a csavarhúzó mozgás közben teljesen behúz.

 

Bővebben itt!

Alkalmazásváltás 2 perc alatt

A Sawyer által használt “Robot Positioning System” lehetővé teszi a kobot rugalmas áthelyezését, valamint dinamikus újrapozícionálását.

A Landmarkok használatával és a mobil talapzat segítségével Sawyer gyorsan alkalmazkodik a változó munkakörnyezethez, így sokféle alkalmazást tesz lehetővé további hardver, szoftver vagy integráció nélkül.
Egyszerű automatizálási megoldásokért keress minket!

 

Bővebben itt!

Egyszerű programozás

Az egyszerű mozgások, műveletek betanításához nincs szükség még PC-re sem, a Sawyer karján megtalálható navigátor gombok segítségével a program gyorsan, percek alatt elkészíthető.

Egyszerű automatizálási megoldásokért keress minket!

 

Bővebben itt!

Landmark használata

A Landmarkok használata nagy segítség, amikor a Sawyer kobotot új munkaállomáshoz mozgatjuk, vagy a betanított pozíciók valamilyen okból elmozdulnak. Nincs szükség a pozíciók hosszas újratanítására, ezt a feladatot megoldja helyettünk a beépített kamerarendszer az Intera szoftverrel együtt

Egyszerű automatizálási megoldásokért keress minket!

 

Bővebben itt!