Rólunk

Az ELAS Kft. 1999 óta kínál teljes körű értékesítési, szerviz és pótalkatrész szolgáltatást gyártó és vizsgáló berendezéseinkhez az elektronikai és más iparágak számára. Filozófiánk, hogy high-tech gépeink mellé tudást és támogatást is biztosítsunk vevőink számára. Csapatunk 24 főnyi szakemberrel nyújt támogatást meglévő berendezéseinkhez és vár minden szakmai kihívást újonnan induló projektek esetén. RÉSZLETEK

E-Lab bemutatóterem

Kiemelt célunk, hogy az általunk ajánlott technológiákat első kézből tudjuk bemutatni vevőinknek. Ezért budapesti demo laborunkban számos berendezésünk áll rendelkezésre, hogy partnereink valós alkalmazásaikon próbálhassák ki őket.   A... RÉSZLETEK

Ipari röntgenvizsgálat

Az E-lab, a bemutatótermünk büszkesége, a GE Phoenix Micromex CT-s röntgenberendezés. A gép lehetővé teszi számunkra, hogy nagy felbontású 2D-s vagy akár 3D-s röntgenvizsgálati lehetőség ajánljunk partnereink számára. Várunk mindenkit, aki hibakeresési megoldást vagy minőségellenőrzési kapacitást keres. A Micromex műszaki képességei mellett az ELAS csapatának elektronikai termékek vizsgálatában és gyártásában szerzett ismereteinket felhasználva nyújtunk... RÉSZLETEK

Szerviz / Támogatás

Mi az ELAS-nál a forgalmazott gépeinkhez szoros támogatást is biztosítunk legyen szó műszaki tanácsadásról, szervizről vagy pótalkatrész ellátásról. A berendezések támogatása mellett több 15 éves tapasztaltunkat felhasználva az iparban előreforduló folyamatok és technológiák is megosztani a partnereinkkel projekt megvalósulási tanácsadástól vagy szakmai szemináriumokig. RÉSZLETEK

OKTATÁS

Az  ELAS Kft. - támaszkodva az általa forgalmazott vezető elektronikai gyártóberendezés gyártók révén szerzett széleskörű tapasztalatokra - az elektronikai gyártástechnológiai tanácsadás és gyártástámogatás mellett már a kezdetektől fogva kiemelten fontosnak tartja a szakmai oktatásokat. Képzéseink alapvetően két fő területre oszthatóak, IPC és elektronikai gyártástechnológiai tanfolyamokra. RÉSZLETEK

KIEMELT

ADAGOLÁSTECHNIKA

Verguss_Feb2015

Az elektronikai iparban előforduló folyadék adagolástechnikai feladatokra az ELAS teljes körű automatizált megoldásokat biztosít, legyen a feladat ragasztás, kitöltés, vákuum potting, tömítés, alakkövető bevonatolás, forraszpaszta, SMT ragasztó vagy akár hővezetőpaszta vagy akár hővezető pasztadagolás.

Részletek itt:

Scheugenpflug

Musashi Engineering

Camalot

SMT technológiák

YSM10

Ez ELAS portfóliójából teljes SMT gyártósort tud ajánlani. Megoldásaink az egyes technológiai lépésekre:

Panelkezelés, -jelölés- Nutek

Beültetés – Yamaha

Stencilnyomtatás – MPM

Reflow forrasztás – Electrovert

Automata optikai inspekció – Yamaha, Mirtec

Forrasztás

Micro-buse-soudure-1,5mm

A forrasztás az elektronikai gyártás lelke. Vezető beszállítóink kínálatából kínálunk automata forrasztógépeket legyen a feladat:

Reflow forrasztás – Electrovert

Hullámforrasztás – Electrovert

Szelektív forrasztás – Pillarhouse

Gőzfázisú forrasztás – Exmore

TESZTELÉS ÉS ELLENŐRZÉS

maxresdefault

A modern elektronikai iparban a minőség és a megbízhatóság kulcskérdés. Ezért portfóliónkban található:

Optikai vizsgáló berendezés (AOI és SPI) – Mirtec, Yamaha

Ipari 2D-s és CT-s röntgengép – GE Phoenix

Mozgó tűs áramköri teszter (Flying probe)- Takaya 

E-LAB

blur-capacitors-chip-159201

Az alkalmazástechnikai laborunkban, az E-LAB-ban számos általunk forgalmazott berendezés megtalálható. Ezek segítségével egyrészről a berendezések képességeit tudjuk bemutatni, másrészről forrasztási, tesztelési feladatokat tudunk végezni. A laborban két  GE Phoenix röntgen is rendelkezésre áll, melyekhez igény esetén gépkezelői oktatást is biztosítunk.

IPC oktatás

ipc member

Az Elas az IPC hivatalos képzési és tanúsítási központja (Licensed IPC Training and Certifi cation Center) és regisztrált tagja. Számos képzési és tanúsítási programmal rendelkező IPC szabványt oktatunk alkalmazástechnikai (CIS) és hármat tréneri (CIT) szinten is (IPC-A-610, IPC-7711/21 és J-STD-001). IPC oktatóink az ország bármely pontján és irodai oktatótermünkben várják a képesítés szerezni vágyókat.

Részletek itt!

ÚJDONSÁGOK

selective rider

Selective Rider – szelektív forrasztó gépállapot mérő műszer

Hiánypótló eszköz az ECD-től, amely segítségével bármely szelektív forrasztógép teljesítménye, próbapanel nélkül ismételhetően vizsgálható és követhető. Az adatok pedig a már jól ismert MoleMAP software új moduljában jeleníthetők meg és a testre szabott kulcs folyamat indikátorok (KPI) statisztikailag elemezhetőek (SPC) ugyanitt.

 

Főbb vizsgálható szelektív forrasztási paraméterek:

Előfűtési hőmérséklet, forrasz magasság, valós fúvóka pozíció (X, Y, Z), forrasz átmérő, forrasz hőmérséklet fúvóka végén vagy bemerülési idő. MiniFluxometer segítségével pedig a DropJet vagy Ultrahangos fluxer szórásképe vizsgálható vagy eltömődés, felvitel elcsúszása detektálható.

 

A műszer bármely gyártmányú inline vagy offline szelektív forrasztó gép vizsgálható használható. Helyszíni tesztelés miatt keress minket az elas@elas.hu címen.

 

További részletekért kattints ide!

kobot

Sawyer kobot – OnRobot kollaboratív csavarozó

Egyszerű, intelligens és költséghatékony automatizált csavarozás az OnRobot kollaboratív csavarhúzó és a Sawyer kobot együttműködésével.

 

Az OnRobot Screwdriver és a hozzá kapható csavaradagolók csavarméretek széles körét kezelik M1,6-től M6-ig, akár 50 mm csavarhosszig. Precíz nyomatékszabályozás 0,15 Nm és 5 Nm között.

Védelmi funkciói alkalmassá teszik az együttműködő alkalmazásokra akár 35 mm hosszú csavarokkal is, amelyeket a csavarhúzó mozgás közben teljesen behúz.

 

Az alkalmazásról készült videó megtekinthető itt.

 

További részletekért kattints ide, vagy keress minket elérhetőségeinken.

OnRobot

OnRobot End-of-arm tooling és kiegészítők az ELAS kínálatában

Szabja személyre kollaboratív robot alkalmazásait az OnRobot kiegészítőkkel.

Legyen szó bármilyen feladatról az OnRobot cserélhető fogószerkezet kínálatában biztosan megtalálja a termelési igénynek megfelelő robotkar végi eszközt.

Különféle funkciókkal és típusokkal bíró megfogók és kiegészítők széles választékát kínáljuk a különböző termelési kívánalmakhoz, mint megfogás, érzékelés, látás, feldolgozás és szerszámcsere.

 

További részletekért kattints ide, vagy keress minket elérhetőségeinken.

MultiClean

Alkoholos törlőkendők és aeroszolok a Microcare-től

Az amerikai gyártó kínálatában általános tisztítási feladatokra 70%-nál magasabb alkohol tartalmú, orvosi minőségű alkohollal (izopropil és egyéb alkoholok) átitatott szöszmentes törlőkendő vagy alkoholos aeroszol spray található. Ezekkel könnyen és gyorsan tisztítható bármely gyakran használt munkatér vagy gépkezelő felület. A termékeinket budapesti raktárunkból gyors szállítással tudjuk biztosítani.

 

Továbbá részletekért kattints ide!

Vagy keresse fel ügyfélszolgálatunkat a support@elas.hu email címen!

Az ELAS megkezdte a KITOV.ai helyi képviseletét

Egy merészen új 3D Smart Optikai vizsgálati technológia a KITOV ONE forgalmazását kezdtük meg kis hazánkban. A mesterséges intelligenciával felruházott robotkarra szerelt félkész – késztermék vizsgáló önálló berendezés lehetőséget ad az olyan gyártók számára is a termékeik ellenőrzésére, ahol eddig a közepes vagy kisebb szériás gyártás nem tette lehetővé a termékek automatikus vizsgálatát. Részletekért keressen minket.

volume graphics

Az ELAS a Volume Graphics akkreditált tréning központja

2020-tól Tamás Gábor kollégánk a Volume Graphics, CT-s röntgen képalkató és -elemző szoftver akkreditált trainere lett. Így az idei évtől az ELAS személyre szabott tréningeket kínál mindenki számára, aki nagy felbontású 3D CT-s röntgenberendezésekkel dolgozik, legyen a szakterülete elektronikai ipar, gépgyártás, öntészet vagy akár anyagtudomány.

Továbbá részletekért és tréningre való jelentkezésért kattints ide!